Dat roken slecht is voor je longen, dat weten we allemaal. Maar wist je ook dat roken een hele negatieve invloed heeft op je huid?

Roken zorgt voor vroegtijdige huidveroudering

Roken en een gezonde huid gaan niet samen! Je hoeft geen dokter te zijn om te zien dat iemand rookt. Je merkt het al gauw aan de vingers, de nagels, de tanden. Die zijn vergeeld van de nicotine. Maar je ziet het ook aan het grauwe gelaat en de rimpels (voornamelijk rond de mond). Deze rimpels zijn het gevolg van veelvuldige trekken aan de sigaret.

Verhoogde kans op huidziekten

Naast de veroudering van de huid, verhoogt roken ook de kans op huidziekten. Het kan negatieve invloed hebben op psoriasis, maar het risico op huidkanker neemt vele malen toe.

Stop daarom met roken!

Wanneer je stopt met roken, zie je dat vaak meteen! De doorbloeding van je huid verbetert waardoor je gezicht weer een gezondere, frisse kleur krijgt. Door het roken is er een toename van radicalen in de huid. Deze stoffen beschadigen de cellen (waaronder collageen en elastine). Hierdoor krijg je een slappen huid en rimpels.

Laat je huid goed verzorgen

De klok helemaal terugdraaien, kunnen we helaas niet. Doch kan een goede gelaatsverzorging bij Ambi’eauty wonderen doen! Door de juiste producten en technieken te gebruiken, zal je huid zich grotendeels herstellen. Hoog tijd dus voor een ME-time momentje, dat je drang naar de sigaret al snel zal doen vergeten.